Untitled Document Het Reijsbureau logo
home Achtergrond portfolio contact

Untitled Document

Het Reijsbureau is in 2008 opgericht door Lodewijk Reijs.

Opgeleid als historicus en kunsthistoricus heeft Lodewijk Reijs jarenlange ervaring in de culturele sector, en was in het verleden werkzaam bij onder meer het Ministerie van OCW, de Raad voor Cultuur en de European Cultural Foundation. Hierdoor heeft hij niet alleen een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk kunnen ontwikkelen, maar ook inzicht gekregen in de beoordelingskaders, politieke contexten, gezichtspunten en interne overwegingen van zowel (nationale) overheid als particuliere culturele initiatieven.

Bij de ECF was Lodewijk Reijs verantwoordelijk voor het Grants Programma, een ondersteuningsprogramma voor Europese culturele samenwerkingsprojecten (jaarcijfers 2007: budget €1,2 miljoen; ruim 500 aanvragen; 75 projecten toegekend van organisaties uit 46 landen). Daarnaast werkte hij aan de ontwikkeling van het artistieke programma “I Am Here, The Time Is Now” in nauwe samenwerking met de Singaporese theaterregisseur en curator Ong Keng Sen.

Bij OCW was hij vooral actief op het gebied van internationaal cultuurbeleid en diversiteitsbeleid. Dit leidde tot onder meer beleidsontwikkeling op het gebied van trans-mediterrane (culturele) relaties; herziening van het nationaal cultuurbeleid t.a.v. Nederlandse Antillen en Aruba; formulering van de beleidsbrief Internationaal Cultuurbeleid 2004. Tijdens de adviesperiode van de Cultuurnota 2005-2008 was Lodewijk Reijs gedetacheerd bij de Raad voor Cultuur om mee te schrijven aan de adviezen van de commissie Theater.

Sinds 2010 is hij bestuurslid van Axesjazzpower en maakt hij deel uit van de adviseurspool van het Fonds Podiumkunsten (commissies internationalisering en composities).

Lodewijk Reijs schrijft tevens al zo'n vijftien jaar voor popmuziektijdschrift LiveXS, neemt elk jaar een paar dagen vrij om als artiestenbegeleider op het North Sea Jazz festival te werken, is fervent theater- en concertbezoeker en speelt in diverse bands.

 

 
© 2009 e.v. Het Reijsbureau